Gyakran Ismételt Kérdések

Nagyon sok ilyet kapunk :)

Ha konkrét kérdésed van az IPLSilk termékekkel vagy a rendeléseddel kapcsolatban, akkor jó helyen jársz!

 • IPL (Intenzív pulzáló fény)
 • IPL Biztonsági Tippek
 • IPL SILK PRO 7
 • Szállítás
 • Fizetés
 • Visszaküldés / Csere

Mi az az IPL? Hogyan működik az IPL Silk készülék?

Az IPL (Intense Pulsed Light) az intenzíven pulzáló fény technológia rövidítése. A lézeres szőrtelenítéshez hasonlóan működik, azonban sokkal könnyebb és biztonságosabb az otthoni használata. 

Az IPL szőrtelenítő készülékek olyan hullámhosszokat bocsátanak ki, amelyek a szőrszálak pigmentjeit célozzák meg. A fény elnyelődik a szőrben és hővé változik ami elpusztítja a szőrnövekedésért felelős sejteket. A szőr lassabban és ritkábban nő vissza, ami tartósan csökkenti a szőr növekedését. 

A szőrtelenítő készülék a szőrszálakat a gyökerénél célozza meg és gyengéd fény impulzusokkal (IPL) pusztítja el anélkül, hogy megégetné vagy károsítaná a bőrt. Megállítja a szőr visszanövését és eltávolítja a benőtt szőrszálakat.

Biztonságos az IPL Silk készülékek használata? Okozhat rákot?

Az IPL egy népszerű és fejlett technológia amiről rengeteg kutatási anyag elérhető. A használata biztonságos és hatékony ami hosszú távon eredményeket kínál a szőrtelenítéshez. Az otthoni használatú IPL szőrtelenítő készülékeink FDA engedéllyel és FCC, CE és RoHS tanusítvánnyal rendelkeznek a biztonságos használat érdekében.

Az IPL SILK szőrtelenítés nem okoz rákot vagy más hosszú távú szövődményeket, amelyeket az UV-sugárzás okoz. Az összes UV-sugarat kiszűri, hogy megvédje bőrét.

Fáj az IPL Silk készülék használata?

Nem! Más fajta szőrtelenítéssel ellentétben az IPL alapvetően fájdalommentes - nem kell összeszorítanod a fogad és letépned semmit. Nagyobb erősségi fokozaton az érzékeny bőrűek kellemetlen érzést tapasztalhatnak, de az állítható fokozatnak köszönhetően alacsonyabb erősségi fokozaton nagyon kíméletes a kezelés.

Mennyi időbe telik mire látom az eredményt? Az IPL Silk szőrtelenítés végleges?

A legtöbb vásárlónk már 3-4 használat után észreveszi a szőrnövekedés csökkenését, teljes eredményt pedig 12 használat után érnek el.

Néhányan teljes szőrtelenséget tapasztalnak körülbelül 12 használat után, és végleg eldobálják borotváikat. Másoknak néha további korrekciókra van szükségük, ami teljesen rendben van!  Az IPL Silk készülékek 10+ éves élettartama lehetővé teszi annyi korrekciót, amennyit csak szeretnél, akármennyi ideig.

Amíg az utasítás szerint használod az IPL Silk készülékedet, élvezni fogod a szőrnövekedés tartós csökkenését!

Milyen gyakran kell használnom az IPL Silk készüléket?

Javasoljuk, hogy hetente egyszer végezd el az IPL kezelést 12 egymást követő héten keresztül. Ha szeretnéd, hetente kétszer is használhatod a gyorsabb eredmények elérése érdekében.
A kezdeti 12 hetes kezelési időszak után használd az IPL készüléket havonta egyszer három hónapig, vagy szükség szerint. Ettől kezdve tervezd meg, hogy az IPL készüléked mikor használod a korrekciókhoz, amint új szőrnövekedést észlelsz, általában 2-3 havonta egyszer.

Hogyan működik az IPL Silk készülék? Milyen adapterrel vannak felszerelve?

Készülékeink 240V feszültségen működnek rendelkeznek adapterrel ami minden magyar háztartásban működik.

Hogyan takarítsam az IPL Silk készüléket?

Az eszköz tiszítása előtt hózd ki a konnektorból vagy válaszd le az elektromos hálózatról. Ezután töröld le egy tiszta száraz ruhával és 70% alkohollal. Ne használj acetont vagy más súroló szereket - ezek károsíthatják a szőrtelenítő készüléket. A végén egy száraz ronggyal vagy papírtörlővel töröld át a készüléket és várd meg amíg megszárad.

Soha ne mártsd a készüléket vagy annak bármley részét vízbe!

Borotválkoznom kell az IPL használata előtt? Milyen egyébb szőrtelenítési módszereket használhatok?

A borotválás fontos lépés az IPL kezelés előkészítésében. A borotválás elegendően rövidíti le a szőrt, hogy megelőzze az égési sérüléseket, miközben a gyökér érintetlen marad a bőr alatt, így az IPL készülék célba veheti. A szőreltávolítás más formái, mint a gyantázás és a epilálás, teljesen eltávolítják a szőr gyökért, ami gátolja az IPL kezelést. Fontold meg a NANO használatát az IPL kezelés előkészítésére.

Ezzel együtt, ha a kezelt terület már szőrtelen és sima tapintású, a borotválás nem szükséges.

Miből készül az IPL lámpa?

A készülékünkben lévő vakulámpa Xenon Quartz Raytube, üvegszűrővel van felszerelve, amely kiszűri a káros UV-sugarakat.

Hány éves kortól használható az IPL kezelés?

Javasoljuk, hogy várd meg a szőrnövekedés érettségét az IPL szőrtelenítés megkezdéséhez. Ez jellemzően 16 éves kor körül következik be, bár bizonyos etnikumoknál fiatalabb korban is érett szőrnövekedést tapasztalhatunk.
Az IPL Silk otthoni szőrtelenítő használata előtt a 18 év alatti személyeknek ki kell kérniük a szülői beleegyezést és egy szépségápolási szakértő vagy bőrgyógyász szakvéleményét.

Szükséges a szemvédő vagy szemüveg használata?

A készülék használata közben érdemes a hozzá tartozó szemüveget használni. Az IPL fényes villanásokat használ a szőrszálak eltüntetéséhez, de fel van szerelve érzékelővel így csak akkor villant, ha a bőrhöz ér. Javasoljuk, hogy a villantásoknál még szemüvegben is nézz inkább oldalra.

Biztonságos az IPL Silk használata terhesség vagy szoptatás alatt?

Bár nincs bizonyíték arra, hogy az IPL negatív hatással lenne a terhes vagy szoptató nőkre, a biztonság kedvéért nem javasoljuk az otthoni IPL kezelést terhesség vagy szoptatás alatt.

Az IPL szőrtelenítés ugyan mindenki számára hatékony lehet, azonban várandós nőknek nem ajánlott a szőrtelenítő készülékekek használata mivel hormonjaik eksztatikus fázisban vannak. A kismamák csak akkor vehetnek részt szőrtelenítésen vagy használhatják az IPL szőrtelenítő eszközt ha a hormonjaik visszaálltak a normális állapotba és / vagy amikor a havi menstruáció visszatér. Szoptatás közben is kerülni kell ezt a fajta szőrtelenítéi módot a hormonális instabilitás miatt. A hormonok nagy mértékben szabályozzák a szőr növekedését és a bőr pigmentációját, ezért a kezelések nem biztos hogy hatékonyak mivel a hormonok nem a normál állapotban vannak.
Biztonságos az IPL használata szeplőkön vagy anyajegyeken?
Nem javasoljuk az IPL kezelést nagyon sötét szeplők vagy anyajegyek felett, bár a világos szeplők általában rendben vannak. Ha van egy kezelni kívánt területed, amelyen sötét szeplők vagy anyajegyek találhatók, azt javasoljuk, hogy a kezelés előtt takard le. Fehér vízálló ceruzával tudod az anyajegyeket letakarni és ezután is csak körbe villantani szabad. 
Soha ne használd a készüléket, ha atipikus anyajegyed van a kezelendő területen.

Biztonságos az IPL használata tetovált területen?

Nem javasoljuk az IPL kezelést a tetoválás felett, mert az fájdalmas égési sérüléseket okozhat, de a tetoválás körül használható a készülék.

Az otthon használható IPL vagy lézeres szőrtelenítő készülékek korlátja a tetovált bőr. Az IPL szőrtelenítő eszközök csak enyhén pigmentált tetoválásokon működhetnek, a probléma az hogy az eszköz olyan fényt bocsájt ki amit a tetovált bőr elnyel ezért a kezelés nem lesz hatékony, zavarhatja a tetováló festéket és bőrirritációt okozhat. Különböző mellékhatások jelentkezhetnek mint a fájdalom és a szín fakulás. Nem ajánlott az IPL szőrtelenítő készüléket használni tetovált, pigmentált bőrön.

Használhatom az IPL szőrtelenítőt napozás előtt vagy után?

Ha nemrég napoztál, javasoljuk, hogy várj 2 hetet az IPL szőrtelenítő használata előtt. Ha az IPL kezelés után napizni szeretnél, javasoljuk, hogy várj 48 órát.
Bőrbetegségem van - használhatom az IPL szőrtelenítőt?
Egyáltalán ne használd az IPL szőrtelenítőt, ha a következők bármelyikét tapasztalod:

 • Ismert bőrbetegség.
 • Bőrbetegségek, például allergiás dermatitis, ekcéma stb.
 • Fényérzékeny epilepszia vagy fényérzékenység.
 • Menstruáció, terhesség vagy szoptatás

  Ezenkívül ne kezelj olyan területeket, amelyek nagyon sötétek (kérjük nézd meg a weboldalunkon található bőrtónus táblázatot ), sérült, sebes, rákos, hemangiomás, illetve mesterséges, esztétikai vagy protetikus területeken.

Biztonságos az IPL Silk Pro 7 használata?

Rövid válasz? Igen!

Az IPL egy népszerű és fejlett technológia amiről rengeteg kutatási anyag elérhető. A használata biztonságos és hatékony ami hosszú távon eredményeket kínál a szőrtelenítéshez. Az otthoni használatú IPL szőrtelenítő készülékeink FDA engedéllyel és FCC, CE és RoHS tanusítvánnyal rendelkeznek a biztonságos használat érdekében. Ezenkívül minden UV-sugarat kiszűrnek, hogy megvédjék a bőrt.

Mikor lesz látható eredmény?

A legtöbb vásárlónk már 3-4 használat után észreveszi a szőrnövekedés csökkenését, teljes eredményt pedig 12 használat után érnek el.

Az eredmények nagyban függnek az egyéntől is, mennyire erős a szőrzet egy adot területen, milyen színű ezért a kezelés ideje egyénenként eltérhet, de észre fogod venni, hogy a szőr fokozatosan lassabban és ritkábban nő vissza a kezelt területeken.

Milyen területeken használhatom az IPL Silk Pro 7-et? 

A gépet használhatod az áll alatti test teljes területén és az arcon.
Soha ne használd a gépet a szemed környékén!

Férfiak
Soha ne használd a készüléket a végbélnyíláson és a nemi szerveken!

Nők
Soha ne használd a készüléket a külső szeméremajkakon, a hüvelyen és a végbélnyíláson!

Mennyire erős az IPL Silk Pro 7? Milyen fényspektrumon működik?

Az IPL Silk Pro 7 elég erős a hosszú távú végleges szörtelenítéshez, az otthoni használata biztonságos.

Az IPL Silk Pro 7 teljesítménye 1,8-5,5 J/cm2 az ablakmérete 3cm2, összteljesítménye 9-21 J. A fényspektruma pedig 1>530nm.

Vannak visszatérő költségek? Meddig tart az IPL Silk Pro 7?

Nincsenek visszatérő költségek! Az IPL Silk Pro 7 vakuja több 10 évig is elegendő a 999 995 villanás számmal, ha az utasításokat betartva használod. Nincs szükség cserére vagy utántöltésre.

Mennyi a szállítási idő?

A hétköznap 14:00-ig leadott megrendelések az esetek 99%-ban a következő munkanapon megérkeznek.

Mennyibe kerül a szállítás?

A kiszállítás 15 000 Ft felett INGYENES, 15 000 Ft felett 1 990 Ft

Hova szállítanak ki?

Magyarország egész területén szállítunk ki.

Melyik futárcég szállítja ki a terméket?

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja ki.

Csomagautomatába vagy csomagpontra is rendelhetem a terméket?

Igen! A GLS csomagautomata pontos nevét és címét írd be a rendelés megjegyzésébe és írd oda, hogy cosmagautomatába vagy csomagpontra kéred.

A csomagpontok és automaták listáját itt találod:
https://gls-group.com/HU/hu/depo-csomagpont-kereses

Hol tudom nyomonkövetni a rendelésem?

Honnan érkeznek a termékek?

A termékeket Magyarországról adjuk fel magyar raktárból, magyar céggel.

Van lehetőség utánvétes fizetésre?

Igen! Weboldalunkon utánvéttel is fizethetsz. Amikor a futár visszi a csomagot akkor kell csak neki kifizetned.

Bankkártyával is lehet fizetni?

Igen! Weboldalunkon OTP Simplepay-t használunk amin keresztül bankkártyával is fizethetsz.

Átutalással is lehet fizetni?

Igen! Átutalással is tudsz fizetni, a rendelés megjegyzésében mindíg tüntesd fel a rendelési azonosítódat. Az összeg beérkezése után küldjük a csomagot.

Banki adatok:
Bank neve: OTP Bank
Kedvezményezett neve: TARGETFLOW Kft.
Bankszámlaszám: 11734169 - 25862205 - 00000000
IBAN: HU61117341692586220500000000

Nem tetszik a termék hová küldhetem vissza?

Ha vissza szeretnéd küldeni a terméket azt a vásárlástól számított 30 napon belül megteheted és visszatérítjük a termék árát. A visszaküldéshez töltsd ki az elállási nyilatkozatot és emailben (info@iplsilk.hu) vedd fel velük a kapcsolatot. Emailben küld el a bankszámlaszámot ahová a pénzt visszatérítjük. 

Visszaküldési cím:
Targetflow Kft
3980 Sátoraljaújhely Munkácsy utca 11

Hibás terméket kaptam. Mi a teendő?

Ha a termék hibás vagy sérült, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, írj az info@iplsilk.hu e-mail címre, vagy hívj minket telefonon +36 20 259 1441 -es számon.

Hogyan működik a pénzvisszafizetési garancia?

A pénzvisszafizetési garancia az IPL készülékekre érvényes. Amennyiben a termék kézhezvételétől számított 30 napon belül bármilyen oknál fogva meggondolnád magad, a termék árát teljes egészében visszafizetjük. Csak a termék visszaküldése után tudjuk a pénzt visszafizetni és csak akkor, ha a termék nem sérült vagy törött!

Hogyan érvényesíthető a pénzvisszafizetési garancia?

A garancia érvényesítéséhez jelezd felénk a pénzvisszafizetési garancia (30 napon belül) vagy a cseregarancia igényed emailben az info@iplsilk.hu email címen vagy a +36 20 259 1441-es telefonszámon. Az egyeztetés után juttasd vissza nekünk a terméket postai úton vagy futárral (a visszaküldés költsége a vevőt terheli).

Meghibásodott a termék, de még van rá garancia, hogyan tudom cserélni?

Ha a termék meghibásodott, akkor írj egy emailt nekünk ahol csatolod a jótállási jegyet. Az emailt az info@iplsilk.hu e-mail címre küld el.  Ha több kérdésed van vagy segítség kell kereshetsz minket telefonon +36 20 259 1441 -es számon.