PCOS szőrtelenítés

ipl-lel:

MIÉRT IDEÁLIS?

Ha selymesen sima bőrre vágysz, akkor jó helyen vagy. Az IPL Silk-nél az a küldetésünk, hogy segítsünk minden nő bőrének megadni azt a szeretetet, amelyet megérdemel. Hogyan csináljuk? IPL eszközeink segítségével könnyedén eltávolíthatod a szőrszálakat otthonod kényelméből (de erről később).



 

Ennek ellenére nem mindig olyan egyszerű megszabadulni a nem kívánt testszőrzettől, különösen azok számára, akiknél PCOS diagnózis áll fenn. Úgy érezheted, hogy a saját tested ellened dolgozik, amikor a kívántnál több szőr nő, különösen azokon a területeken, ahol nem szeretnéd.



 

Szerencsére számos különböző módon meg lehet szabadulni a nem kívánt testszőrzettől, hogy végre érezd, az irányítás a te kezedben van.



 

Olvass tovább, hogy többet megtudj a PCOS-ról, arról, hogy a PCOS-ben szenvedő nők miért tapasztalnak túlzott szőrnövekedést, és hogyan nyerhetik vissza önbizalmukat a megfelelő szőrtelenítési módszer megtalálásával.



 

Mi az a PCOS?

A policisztás petefészek szindróma  (PCOS) egy hormonális rendellenesség, amely a fogamzóképes korú női lakosság 4-20%-át érinti. A PCOS-ben szenvedő nők reproduktív hormonjai nincsenek egyensúlyban.



A testünkben lévő hormonok felelősek mindenféle testi funkcióért, mint például az alvási-ébrenléti, az ovulációs ciklusunk szabályozásáért és még sok másért. Tehát, ha hormonjaink kiegyensúlyozatlanok, akkor sok normál testi funkciónk is felborulhat. Íme néhány a PCOS leggyakoribb tünetei közül:


Szabálytalan menstruációk:  Ritkán előforduló menstruációk, nagyon enyhe menstruációs vérzések és még az elhúzódó ciklusok is a PCOS leggyakoribb jelei. 

  • Súlygyarapodás: A súlygyarapodás (különösen a has környékén) nagyon gyakori a PCOS-ben szenvedő nőknél. 
  • Akne: Sok PCOS-ben szenvedő nő tapasztal pattanást az arcán, a mellkasán és a hátán. 
  • Policisztás petefészkek: Sok PCOS-ban szenvedő nőnek vagy megnagyobbodott petefészkei vannak, vagy petefészkeiben sok ciszta található.
  • Túlzott szőrnövekedés: Sok PCOS-ban szenvedő nőnél előfordulhat szőrnövekedés az állon, az arcon és más testrészeken, ahol általában kevésbé fordul elő.


Miért okoz a PCOS túlzott szőrnövekedést?

A PCOS tünetei egyénenként eltérőek lehetnek. Kinél erősebb, kinél gyengébb lefolyású. Ennek ellenére az egyik leggyakoribb és leginkább frusztráló tünet sok nő számára az a túlzott szőrnövekedés.

 

Mindenkinek van szőr az arcán, de a nőknél a legtöbb esetben ezek a szőrszálak rendkívül finomak, világosak és alig észrevehetők. Ha sötét, durva, dús szőr nő a szokásos "őszibarack" pihék helyén, az a hirsutizmus jele lehet.


 

A hirsutizmus a PCOS-sel járó túlzott arc- és testszőrzet-növekedés hivatalos kifejezése. A PCOS-ben szenvedő nők 70-80%-át érinti. Ezt a túlzott szőrnövekedést a szervezetben megnövekedett androgénszint okozza.


 

Az androgének azok a hormonok, amelyek felelősek a férfi jellemvonásokért, például az arcszőrzetért és a pattanásokért. Bár mindannyiunk testében születik némi androgén, a férfiakban sokkal magasabb ez a hormonszint, mint a nőknél.


 

Hogyan lehet kiiktatni a túlzott szőrnövekedést?


Senki sem tudja pontosan, miért alakul ki a PCOS a nőknél, és miért jelentkeznek különböző tünetek egyes embereknél. Nem vagyunk orvosok, tehát nem tudjuk megmondani, hogyan kezelheted a PCOS tüneteit (és nem is szeretnénk).


 

Mi a szőrtelenítés részével foglalkozunk. Tehát, ha esetleg PCOS miatt nem kívánt szőrnövekedéssel küzdesz, ebben tudunk segíteni. Lent felsoroltunk néhány gyors és könnyű szőrtelenítési megoldást.


 

Ha más módokat keresel a PCOS tüneteinek kezelésére, mindenképpen fordulj orvoshoz vagy szakemberhez. Ők életmódbeli változtatásokat (például étrend és testmozgás) és gyógyszereket is javasolhatnak a PCOS tüneteire.


 

Addig is maradjunk annál, amit már tudunk, és beszéljünk a szőrtelenítésről. Íme négy módszer, amellyel megszabadulhatsz a nem kívánt test- és arcszőrzettől (és visszaszerezheted az önbizalmad). 


 

Borotválkozás 

A borotválkozás az egyik leggyakoribb szőrtelenítési módszer, és ennek jó oka van. Olcsó, könnyű és fájdalommentes. Szinte bárhol beszerezheted a borotvát, rendkívül megfizethető, és a legtöbb testrészen használható.

 

Ez úgy működik, hogy a borotva a bőr közvetlen közelében vágja el a szőrt. Ez azt jelenti, hogy a szőrszál gyökere még mindig érintetlen. Ennél a megoldásnál a szőr általában elég gyorsan visszanő (... bosszantóan gyorsan). Annak ellenére, hogy ez az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszer, a borotválkozás nem igazán jelent hosszú távú megoldást a hirsutizmusban szenvedők számára.

 

Ez egy megfelelő rövid távú megoldás, de ha hosszabb távú megoldást keresel a nem kívánt szőrnövekedésre, akkor van más lehetőség is. 

 

Gyantázás 

Lehet, hogy fájdalmasabb, mint a borotválkozás, de a gyantázás valamiért még mindig gyakori módszer. A hatás sokkal tovább tart, mert a gyantázás eltávolítja az egész szőrtüszőt. Ez azt jelenti, hogy tovább tart, amíg a szőrszálak visszanőnek… de milyen áron? 

 

A gyantázás otthon is elvégezhető, de a gondolat, hogy egy forró viaszcsíkot tépj le magadról, ijesztő. Sokan nem tudják rávenni magukat, és nem is hibáztathatjuk őket ezért.

Ha érzékeny a bőröd, a gyantázás irritációt is okozhat ...Jaj!

 

Lézeres szőrtelenítés 

Az egyik leghatékonyabb hosszú távú módszer a lézeres szőrtelenítés. Koncentrált fényt használ, lényegében sokkolja és elpusztítja a szőrtüszőket. Igen, tudjuk, hogy ez így elég drámaian hangzik, de megbízható és működik! 

 

Sokan azt tapasztalják, hogy hat-nyolc alkalom után teljesen eltűnik a nem kívánt szőr, így a lézeres szőrtelenítés nagyszerű hosszútávú megoldás. De a szakemberrel végzett kezelés nagyon drága, akár fájdalmas és otthonod kényelméből nem végezhető.

 

IPL

Az IPL az intenzív pulzáló fény rövidítése. Ez a szőrtelenítő kezelés úgy működik, hogy széles spektrumú fényimpulzusokat küld mélyen a bőrbe. A tüszőben lévő pigmentáció elnyeli a fényt, és ez elpusztítja a szőrtüszőket. 


A lézerhez hasonlóan az IPL is elég tartós eredményeket kínál. Előnyök? Sokkal olcsóbb és egyszerűbb, otthon is elvégezhető. Eszközeink évekig hű társak lesznek, és gyorsan megszabadíthatnak a nem kívánt szőrszálaktól. Vásárlónik többsége már négy kezelés után észleli a csökkenést, 12 használat után pedig teljes eredményt érnek el.    


Ráadásul ezt a módszert akár a kanapédon ülve is alkalmazhatod, miközben a kedvenc sorozatodat nézed. 


 

Reméljük, hogy cikkünk segített Neked megtalálni a legjobb módszert a nem kívánt szőr eltávolítására. Üdvözlünk a simább és egészségesebb bőr világában! :)