okozhat-e

rákot az

IPL SZŐRTELENÍTÉS?

A különböző élelmiszerektől a diétáig és még az ellenőrizhetetlen környezeti tényezőkig is; úgy érzed, hogy gyakorlatilag minden kiválthatja a rákot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy az IPL szőrtelenítés okozhat-e rákot – különösen bőrrákot, akkor olvass tovább!

Először is, ha tudatában vagy annak, hogy mit viszel be szervezetedbe és a bőrödbe, büszke lehetsz magadra. :) Úgy döntöttünk, hogy megválaszolunk néhány gyakori kérdést azzal kapcsolatban, hogy az IPL veszélyes-e és vannak-e mellékhatásai

Nem azért vagy itt? Csak görgess a végére, hogy megtudd, okozhat-e rákot ez a fajta szőrtelenítési mód.


 

Az IPL szőrtelenítés károsíthatja a nemi szerveket?

Szerencsére nem! Akár a klinikai lézeres szőrtelenítés, akár otthon az IPL kezelés, egyik sem károsítja a nemi szerveket. A mítosz azt sugallja, hogy a fényből kibocsátott sugárzás áthatol és károsítja a szerveket és a belső sejtszerkezetet. A bőrgyógyászok azonban azt vallják, hogy az ilyen típusú technológia lehetetlen, hogy behatoljon a belső szervekbe, és károsodást okozzon. 

 

Az IPL hatással lehet a termékenységre?

Semmilyen IPL illetve lézeres szőrtelenítés (otthon vagy klinikán) nem okozhat meddőséget, vagy akár kis mértékben sem károsíthatja a termékenységet

Ha várandós vagy, az egészségügyi szakemberek nem tanácsolják az IPL használatát. Ennek nem az az oka, hogy ártana Neked vagy a babának, ez egy tanács, ami fokozott biztonságra ösztönöz.

 

Okozhat-e bőrrákot az IPL alkalmazása?

Gyakran feltett kérdés, hogy az IPL szőrtelenítés okozhat-e rákot, különösen bőrrákot. A válasz nem. Bár az IPL fényenergiát használ, nem tartalmaz UV fényt. Az UV fény olyan erős, hogy károsíthatja a sejtjeinkben lévő genetikai anyagot, és ez történik, ha túl sok napfénynek vagyunk kitéve. Az IPL intenzív pulzáló fénye azonban a szőrtüszőket célozza meg – ha UV fényt is tartalmazna, a technológia nem segítene a tatós szőrtelenítés elérésében.

Röviden: nem áll fenn annak veszélye, hogy ez a technológia károsítaná a sejtekben lévő genetikai anyagot, így a szőrtelenítés otthon vagy klinikán nem növeli a rák/bőrrák kockázatát még akkor sem, ha sok anyajegyed vagy szeplőd van.