milyen gyakran használhatom az IPL-t?

Otthoni szőrtelenítés ütemezése

Az IPL (Intense Pulsed Light) kezelés egy biztonságos, könnyen használható szőrtelenítési módszer, amellyel végleg megszabadulhatsz a nem kívánt szőrszálaktól. Ez egy olyan folyamat, amely több kezelést igényel a teljes eredmény eléréséhez, ezért felmerülhet a kérdés: Milyen gyakran használhatom az IPL-t? Használhatom hetente kétszer?

Megfelelő IPL kezelési ütemezéssel már 6-12 héten belül élvezheted a tartós szőrtelenítést. Olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit tudnod kell az IPL otthoni használatáról.



 

Milyen gyakran használhatom az IPL-t?

Javasoljuk az IPL használatát hetente egyszer 12 héten keresztül, vagy hetente kétszer 6 héten keresztül.

De az IPL-eszköz használatának gyakorisága a kezelt területtől és a használt eszköztől is függ. Az IPL már 12 használat után hosszú távú eredményt biztosít, de valószínű, hogy már 3 vagy 4 használat után is komolyan csökkenhet a szőrnövekedés.

A készülék hetente egyszeri vagy kétszeri használata lehetővé teszi, hogy a fénytechnológia megcélozza a szőrtüszőket a növekedési szakaszban. Segít az irritáció minimalizálásában is.

 

Használhatom az IPL-t hetente kétszer?

Igen, hetente legfeljebb kétszer! A jó hír, ha nagyon várod az eredményeket: amennyiben hetente kétszer használod az IPL-t, mindössze hat héten belül láthatod a teljes eredményt.  

Ez azonban az általunk javasolt legtöbb kezelés – ne használd a készüléket hetente több, mint 2-szer!

 

Használhatom az IPL-t minden nap?

Tudjuk, hogy NAGYON izgatott vagy a végleges szőrtelenítés miatt, de nem javasoljuk, hogy készülékedet hetente több, mint kétszer használd. Az IPL mindennapi használata irritációt okozhat – és valószínűleg nem fog olyan jól működni! A tartósan sima, szőrtelen bőrre megéri várni, ígérjük. :)

 

Mi történik, ha túl gyakran használod az IPL-t?

Az IPL túl gyakori használata hatástalan és fájdalmas lehet. Az IPL akkor a leghatékonyabb, amikor a szőr növekedési fázisban van – ha hetente többször kezeled a bőröd, a szőr "alvóvá" válhat, és az IPL kezelés nem fog megfelelően működni. Ezenkívül, bár az IPL kíméletes, túl sok kezelés ront, mintsem javít a helyzeten. Ha túl gyakran használod, irritálhatja a bőrt.

 

Milyen gyakran használjam az IPL-t 12 hét után?

12 hetes kezelés után a szőr gyakorlatilag eltűnik. Ezt követően a "karbantartási" fázisban vagy. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem kell minden héten használnod az IPL-t, hanem csak 2-3 havonta, hogy fenntartsd ezt az állapotot.

Az ismételő kezelés szükségessége személyenként teljesen eltérő. Ha a szőr gyakrabban nő, többet használd a készüléket. Ha 3 hónap után nincs szükséged újabb használatra, hagyd ki a kezelést, amíg úgy nem érzed, hogy megismételnéd. Személyre szabhatod az ütemterved, attól függ, hogy mennyire nő vissza a szőr.

Vedd figyelembe, hogy az IPL használatának gyakorisága némileg függ a szőrtől és a kezelni kívánt területtől. Vannak olyanok, akik kevesebb, mint 12 hét alatt teljes eredményt láthatnak, másoknak pedig a teljes 12 hétnél több időre van szükségük (különösen intim területen vagy a hónaljszőrzet eltávolítása esetén).

 

Hogyan működik az IPL?

Kíváncsi vagy, miért érdemes csak hetente egyszer vagy kétszer használni az IPL-t? Ha egy kicsit jobban megértjük a technológiát, az segíthet – lássuk!

Az IPL egy viszonylag új, de jól tanulmányozott szőrtelenítési technológia. Az IPL az Intense Pulsed Light rövidítése. Ez a szőrtelenítő technológia a nem kívánt szőrszálakat a gyökereknél célozza meg, és fényimpulzusokkal (IPL) pusztítja el őket anélkül, hogy megégetné vagy károsítaná a bőrt. Többszöri kezelés után meggátolja a szőr visszanövését a hosszú távú eredmény érdekében.

Az IPL szőrtelenítés fokozatos folyamat – különösen az első 3-4 kezelés után fogod észrevenni, hogy egyre kevesebb szőr nő vissza minden használat után. Néhány nap várakozás az alkalmak között lehetővé teszi, hogy az újra képződött szőr ismét eltávolítható legyen, így okkal hatásosabb. Emellett időt adsz a bőrödnek a regenerálódásra is. Ráadásul egy plusz előnye, hogy lehetővé teszi az eredmények nyomon követését a kezelések között!

 

Az IPL hatásos lesz nekem?

Az IPL egy gyengéd, fájdalommentes kezelés, amely az FDA által jóváhagyott, tartós szőrtelenítést biztosít. Még az érzékeny bőrűek számára is elég gyengéd, különösen alacsonyabb intenzitású beállításoknál.  

Ennek ellenére előfordulhat, hogy az IPL nem működik olyan jól bizonyos bőrtónusoknál és szőrszíneknél, mint másoknál. Ez a pigmenthez és a kontraszthoz köthető. Ahhoz, hogy az IPL fénye végezze a dolgát, azonosítania kell és megcéloznia a szőrtüszőt. Tehát ha a szőr nagyon hasonló színű, mint a bőrtónus, vagy különösen világos, akkor nehéz lesz a szőrtüszőt megcélozni. Előfordulhat, hogy az IPL nem hatékony a világosszőke, vörös vagy ősz szőrzetűeknek, illetve a nagyon sötét bőrűek számára – bármennyire is szeretnék használni, a technológia valószínűleg nem fog működni náluk.

 

Hol használhatom az IPL-t?

Az IPL szinte bármilyen testrészen használható. A fénykezelés segítségével eltávolíthatod a szőrt a karodon, lábadon, hónaljon, bikinivonaladon stb. Csak az arccsont felett és a bikini terület belső részén (kisajkak, hüvely, herezacskó vagy végbélnyílás) javasoljuk, hogy kerüld a használatát! Ragaszkodj a külső részekhez, maradj az arccsont alatt, és már mehet is!

Az IPL használatának helye szintén befolyásolhatja, hogy milyen gyakran kell kezelést végezni. Egyes finom szőrű területek általában rövidebb kezelési időt igényelnek, míg egyes durva szőrű területek hosszabb kezelési ütemtervet igényelhetnek. Kövesd nyomon előrehaladásod, és tudd, hogy ha a várt eredmények lassabban jönnek, akkor hosszabb ideig is használhatod a készüléket, de ezt legfeljebb heti 1-2 alkalommal.

 

Miért használjunk IPL szőrtelenítőt?

Ezek az otthoni eszközök hosszú élettartamúak. Az IPL Silk termékek 999 999 villanásra vannak tervezve, ami azt jelenti, hogy akár 15 évet is tud szolgálni az otthonodban.

A legfontosabb, hogy az IPL szőrtelenítés simává, puhává és szőrtelenné teszi bőrödet – véglegesen. Már 12 használat után (hat hét, ha hetente kétszer használod, vagy tizenkét hét, ha hetente egyszer használod) élvezheted a tartós szőrtelenítést – nincs szükség többé gyantázásra vagy epillálásra!