IPL

TÉVHITEK ÉS MÍTOSZOK

Belegondoltál már abba a mítoszba, hogy a borotválkozás hatására a szőr vastagabbá és sötétebbé válik? Ha tinédzserként nem hallottad ezt a barátaidtól vagy anyukádtól, akkor valószínűleg hallottál más szőrtelenítési mítoszokat is, például: ha leborotválod az arcodat, szakállad nő. 

 

Még az IPL szőrtelenítő készülékek esetében is rengeteg tévhit kering, amelyek, ha szeretnél vásárolni magadnak, kiábrándítóak lehetnek. Azért vagyunk itt, hogy lebontsuk az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket és megválaszoljuk a leggyakrabban feltett kérdéseket.



 

1. mítosz: Az IPL szőrtelenítés fáj  

Elterjedt tévhit, hogy az IPL eszközök ugyanolyan fájdalmasak, mint a klinikán végzett lézeres szőrtelenítés. Az IPL birtoklásában az a nagyszerű, hogy teljes mértékben Te irányítod a kezelést. A jól megtervezett készülék különböző beállításokkal is rendelkezik, hogy megfeleljen az egyes felhasználók fájdalomtűrésének. Ha először használsz IPL-t, javasoljuk, hogy a legalacsonyabb beállítással kezdj. Ezután minden héten olyan beállítást választhatsz, amelyet kényelmesnek érzel. 

 

2. tévhit: Az otthoni IPL eszköz nem olyan hatékony, mint a klinikán belüli lézeres szőrtelenítés

Az otthon is használható IPL szőrtelenítő készülékek olyan hatékonynak bizonyultak, mint heti egy klinikai lézeres szőrtelenítés. Bár a technológiák kissé eltérnek egymástól, hasonló hosszú távú eredményeket adnak. A lézeres szőrtelenítés általában erősebb technológiát igényel, amelyet csak képzett szakember kezelhet. Így természetesen sokan úgy vélik, hogy ez a technika hatékonyabb. Az IPL szőrtelenítéshez használt technológia azonban nem teljesen azonos a klinikán belüli lézeres szőrtelenítéssel. Az IPL eszközöket úgy tervezték, hogy bárki, bárhol használhassa és továbbra is tartós szőrtelenítést biztosítanak.

 

3. tévhit: Nem mehetsz ki a szabadba az IPL kezelések között

Ha a 3-12 hetes IPL kezelések közepén jársz, ne aggódj; nem kell állandóan otthon ülnöd! Ügyelj azonban arra, hogy kerüld a közvetlen napfény érintkezését a kezelt területtel, mivel a bőr valószínűleg érzékenyebb lesz az UV-sugárzásra. Amikor kimész a szabadba, győződj meg arról, hogy a kezelt területet ruházat borítja és legalább 30-as faktorszámú fényvédőt használj.

 

4. tévhit: Nem használhatsz IPL-eszközt az arcodon 

Az IPL eszközt feltétel nélkül használhatod az arcodon, különösen, ha a makacs állszőrzetet és a vastag, durva felső ajakszőrzetet célzod meg. Ha azonban már érzékeny a bőröd, és aggódsz a lehetséges mellékhatások miatt, javasoljuk, hogy az arc egy kis területéről kezd el, hogy lásd, hogyan reagál a bőröd.

Profi tipp: Ha az IPL eszközt az arcodon használod, ne használj olyan bőrápoló termékeket, amelyek szárító összetevőket tartalmazhatnak (például akne kezelések). Ragaszkodj egy egyszerű rutinhoz, és tartsd hidratáltan bőrödet tápláló arctisztítóval és krémmel.

 

5. tévhit: Az IPL lézeres szőrtelenítő készülékek drágák

A klinikán belüli lézeres szőrtelenítő kezelés költséges lehet, különösen azért, mert minden látogatás akár több tízezer forintba is kerülhet. Az otthoni IPL-eszköz vásárlása megfizethetőbb megoldás. Ez a szőrtelenítő csak egyszeri fizetést igényel és hosszú élettartamú lesz.

 

6. tévhit: Ne borotválkozz a szőrtelenítési kezelések között

Az IPL szőrtelenítés korai szakaszában gyakori, hogy a szőr visszanő. A borotválkozás teljesen biztonságos a kezelés alatt. A gyantázás, epillálás vagy bármi, ami szőrhúzással jár, irritálhatja a bőrt, és befolyásolhatja az IPL kezelési folyamatot. Ha IPL-eszközt használsz, erősen javasoljuk, hogy közvetlenül a munkamenet előtt borotválkozz a legjobb szőrtelenítési eredmények érdekében.