HASZNÁLHATÓ-E AZ IPL TETOVÁLÁSON?

A IPL technológiát nem úgy tervezték, hogy tetoválásokon működjön, és valójában nagyon veszélyes is lehet. A jó hír az, hogy továbbra is végezhetsz IPL szőrtelenítést, csak tudnod kell, hogyan kell ezt biztonságosan elvégezni.

 


Az IPL szőrtelenítés ugyanúgy működik, mint a lézeres tetoválás eltávolítás?

Nem, nem és nem. Az IPL és a lézeres tetoválás eltávolítás minden, csak nem hasonló, és teljesen különböző technológiákon alapulnak. Ha lézeres tetoválás eltávolítást és IPL szőrtelenítést szeretnél végezni ugyanazon a bőrrészen, akkor először sikeresen el kell végezned a lézeres tetoválás eltávolítását. Ha a bőröd teljesen meggyógyult, csak akkor tudod alkalmazni a szőrtelenítést az adott területen.

 

Elvégezhetem az IPL kezelést a tetoválás károsodása nélkül?

Nem, nem végezhetsz IPL szőrtelenítést a tetoválással borított bőrterületeken. Nem csak a tetoválást károsítja, hanem megégeti és felhólyagosítja a bőrt. Valójában az IPL még a tetoválás színét is csökkentheti. 

Miért? Nos, az IPL úgy működik, hogy koncentrált fénysugarat küld a szőrtüszőkbe. A fényt a pigment vonzza, amely elnyeli a fényt és a hőt, és eléggé károsítja a tüszőt ahhoz, hogy lassan megállítsa a további növekedést. Sajnos a technológia nem tud különbséget tenni a tetoválás és a természetes pigment között, így károsítja a tetoválást és a bőrt. 

Szerencsére továbbra is elvégezheted a kezelést, ha van tetoválásod – csak gondosan le kell fedni, hogy ne érintkezzen a használatban lévő IPL készülékkel.

 

Hogyan fedhetem le biztonságosan a tetoválásomat IPL szőrtelenítéshez?

A jó hír az, hogy biztonságosan elvégezheted a kezelést a tetoválás körül, és ha van rá mód, akkor takard le! Ha kisebb tetoválásod van, javasoljuk, hogy ragaszd le! Nagyobb méretű esetén biztonságos az eljárást a tetoválás körül végezni, és gondoskodni arról, hogy minden fényvillanás és a tetoválás között elegendő távolság legyen.

 

Tetováltathatok-e IPL szőrtelenítés után?

Igen persze, de a szőrtelenítés utáni tetoválásnak ára van. Ha IPL készülékkel kezeltél egy területet, de úgy döntesz, hogy tetoválást szeretnél, akkor a jövőben nem fogod tudni megismételni a kezeléseket ezen a területen. Ez azt jelenti, hogy az idő múlásával a szőrszálak ezen a bőrfelületen elkerülhetetlenül elkezdenek visszanőni és más módot kell választanod például borotvát, gyantázást vagy egyéb lehetőséget.