használható-e

az ipl az én

BŐR- ÉS SZŐRSZÍNEMHEZ?

Beruházni készülsz egy otthoni IPL szőrtelenítő készülékre? Észreveheted, hogy az egyik első dolog, ami szembe jön veled ezzel a témával kapcsolatban, az a szőrszíned és bőrtónusod.

„Miért fontos ez?” – halljuk a kérdést. Kicsit igazságtalannak hangzik, igaz?

Értjük.

Kiderült azonban, hogy a testszőrzet színe és a bőrben lévő melanin mennyisége a legfontosabb tényezők közé tartozik, amikor az IPL kezelések sikeréről van szó.

Íme, miért...

 

Az Intense Pulse Light terápia erős hullámhosszt bocsát ki, amely a szőrszálak pigmentjét célozza meg. A fényt a szőrtüsző elnyeli, és intenzív hővé alakul át. Ez a hő "károsítja" a szőrsejteket, ami jelentősen lelassítja a növekedést.

 

A bökkenő az, hogy ha sötét bőrtónuson próbálsz IPL kezelést végrehajtani, a készüléknek nehézséget okoz majd különbséget tenni a szőrszálban lévő szín (vagy eumelanin) és a bőr között. Ez nem azt jelenti, hogy a színes bőr ne lenne alkalmas az IPL használatára, ez csak azt jelenti, hogy a hatékonyság attól függ, milyen sötét a bőröd. Kérjük, ellenőrizd az alábbi táblázatot.

 

 

 

A nagyon sötét bőrön a legjobb esetben is minimális lesz az eredmény, de fennáll a hosszú távú károsodás veszélye is, ezért a legjobb, ha teljesen elkerülöd. Ha színes bőrön használsz IPL-t, mindig azt javasoljuk, hogy az intenzitást tartsd alacsonyan, és csak akkor növeld, ha nincs fájdalom.

 

Ugyanezen okból a világos színű (világosszőke, ősz) és a vörös szőrzettel rendelkezők (amely másfajta melanint, az úgynevezett pheomelanint tartalmaz) szintén nehezebben látják az eredményt. Fontos megjegyezni, hogy a szőr gyökerének színe a fontos, a legtöbb ember gyökere sötétebb, mint a szőrtüsző többi része, ezt fontos ellenőrizni. Tehát ha például vörös a szőrszál, barna gyökerekkel, az IPL kezelés hatásos lesz!

 

Mellékeltünk egy táblázatot, amely segít meghatározni, hogy mely bőrtónusok és hajszínek érik el az optimális eredményt.

 



Mely szőrszínek és bőrtónusok a legjobbak az IPL szőrtelenítéshez?



Most, hogy eltöltöttünk egy kis időt annak meghatározásával, hogy ki nem ideális IPL jelölt, szánjunk egy percet arra, hogy ki az.

 

És van bőven.

 

A lakosság nagy százaléka élvezheti az IPL előnyeit, és itt van egy praktikus útmutató, hogy kiderüljön, te is köztük vagy-e.




 

Biztos vagy benne, hogy kiválóan alkalmas vagy az IPL szőrtelenítésre, de még mindig azon tűnődsz, hogy működik-e?

 Azért vagyunk itt, hogy nyomatékos IGEN-t mondjunk – ha az a cél, hogy drasztikusan csökkentsd a testszőrzetedet.

Valójában az IPL akár 92%-kal is csökkentheti a szőrnövekedést már 3 kezelés alkalmával.

 

Az otthoni IPL szőrtelenítő készülék kényelmesebb, mintha egy klinikát kellene felkeresned. Ezek azonban kissé eltérően működnek, és néhány hetente extra „felfrissítő” ​​kezelést igényelhetnek.