ez vagy az?

ipl vs.

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

Rendben, döntsük el ezt a csatát egyszer s mindenkorra! IPL vagy lézeres szőrtelenítés? 



 

Mind az IPL, mind a lézeres szőrtelenítés a két legjobb választás, ha a hosszan tartó, szőrtelen simaságról van szó. IPL vagy lézeres szőrtelenítés alkalmazásakor nem kell aggódnod az "eperbőrtől", a borotva okozta sérülésektől vagy a benőtt szőrszálaktól. Bár mindkettő hasonló technológiát használ a munka elvégzéséhez, néha az egyik módszer jobban működik, mint a másik, egyéntől függően.



 

Hogy melyik tartós szőrtelenítés működik a legjobban, mindig a személyes körülményektől és döntésektől függ. Ezért próbára tesszük IPL Silk szőrtelenítőnket és a lézeres szőrtelenítést, hogy megtudjuk, melyik módszer a legmegfelelőbb számodra. De először térjünk rá a tudományra:



 

Mi a különbség az IPL és a lézeres szőrtelenítés között? 

Mielőtt rátérnénk a fő témára, részletezzük az egyes módszerek működését. A lézeres szőrtelenítés egyetlen intenzív hő- és fényenergiával célozza meg a bőrfelszín alatti szőrtüszőkben a melanint. Miután a melanin elnyeli az energiát, a hő elpusztítja a szőrtüszőt, megakadályozva, hogy újra növekedjen. Az IPL hasonló módszert használ a pigmentek célzására, de a pulzáló fény széles spektrumát bocsátja ki egyetlen lézer helyett. Bár mindkét módszer hasonló, az IPL energiája szétszórtabb, és nagyobb felületet célozhat meg. A lézeres kezelés pedig a felület egy kis területére összpontosít. Mindkét módszert elvégeztetheti a klinikán, de az IPL-készülékeket (mint például az IPL Silk-et) bárki használhatja otthon. 

 

Oké, vágjunk bele – IPL vs. lézeres szőrtelenítés – melyik a legjobb számodra?

 


Hosszantartó szőrtelenítéshez: mindkettő 

Mivel mind az IPL, mind a lézeres szőrtelenítés hasonló technológiát használ a szőrtüszők megcélzására, mindegyikük hosszan tartó eredményt biztosít. Természetesen mindkét módszernél több kezelés szükséges a teljes szőrtelenség fenntartásához, de a hatásuk 6 hónaptól akár több évig is kitarthat, tehát mindkettőre adunk egy-egy voksot.

 


Fájdalommentes szőrtelenítéshez: IPL

A lézeres szőrtelenítés technológiája elég intenzív élmény lehet, különösen azok számára, akiknek alacsony a fájdalomküszöbük. Annak ellenére, hogy hosszú távú eredményeket nyújt, valahány kezelési folyamat kellemetlen élmény lehet. Az IPL segítségével a szőrtelenítés fájdalommentes, az intenzitási beállítástól függően (alacsony-erős). Az IPL Silk készülékeknél különböző szintek közül választhatsz, hogy minden felhasználó érzékenységének megfeleljen. A fájdalommentes kezelés érdekében? Az IPL-re szavazunk!

 


Megfizethetőbb lehetőség: IPL

Mivel az IPL nem igényel olyan intenzív fénytechnológiát, így az otthoni gépek megfizethetőbbek. Ráadásul a klinikán belül végzett lézeres módszerrel a kezelések mindegyike akár több tízezer forintba is kerülhet (a kezelni kívánt területtől függően). Az IPL Silk csak egyszeri vásárlást igényel és bármikor, bárhol használható. A voks ismét az IPL-é!

 


Sűrű, sötét szőrzethez: Mindkettő

Mind az IPL, mind a lézeres szőrtelenítés a szőrtüsző melaninját célozza meg. Más hagyományos szőrtelenítési módszerekkel ellentétben, mint például a borotválkozás vagy a gyantázás, az IPL-lel vagy lézerrel végzett teljes munkamenet befejezése után nem fogod látni a sötét foltok vagy borosta jeleit. A PCOS-ban vagy hirsutizmusban szenvedők számára a lézeres szőrtelenítés és az IPL a legjobb kezelés a felesleges testszőrzet eltávolítására. Nem csak hosszú távú eredményeket ad, hanem eltünteti a bőr körüli sötét foltok jeleit is. Így ez egy döntetlen. 

 


Szőrtelenítés rozaceás bőrön: IPL 

Ha lézeres szőrtelenítésről van szó, a bőrpigmentek, mint például a rozacea és a bőrpír befolyásolhatják a folyamatot, még akár a bőr tónusát is károsíthatják. Az IPL azonban könnyebb energiát használ, és nem valószínű, hogy befolyásolja a vörös pigmenteket (beleértve az aknés hegeket is) a bőrön. Valójában egyes bőrgyógyászok IPL-t is használnak a bőrpír kezelésére. Ennek ellenére ezt az eljárást orvosi szakembernek kell kezelnie. Mindenesetre az IPL viszi ezt a szavazatot. 

 


Otthoni szőrtelenítéshez: IPL

Ismételten a technológia miatt az IPL kezeléseket kényelmesen, otthon is elvégezheted. A lézeres szőrtelenítés mindig kilinikához kötött. Az eljárás elvégzéséhez szakemberre van szükségük. Az IPL készülékeket bárki használhatja, de használata előtt gondosan kövesd végig az utasításokat. Az IPL nyert!