Az ipl szőrtelenítés nem működött

MIT CSINÁLTAM ROSSZUL?

Lehet, hogy hormonális egyensúlyhiányod van

Az egyik legfontosabb ok, amiért az IPL szőrtelenítés nem működik, a hormonokra vezethető vissza. Igen, akár hiszed, akár nem, a hormonális állapotok hatástalan szőrtelenítéshez vezethetnek. Hormonjaink serkentik a szőrnövekedést, a leggyakoribb a tesztoszteron. A férfiaknál természetesen magasabb a tesztoszteron szintje, ezért dúsabb a szőrzetük, különösen az arcszőrzet. A nők tesztoszteronszintje alacsonyabb, a nők tesztoszteronszintjét pedig az ösztrogén szabályozza. Ez a "yin és yang" típusú egyensúly megakadályozza, hogy a nők annyi arcszőrzetet növesszenek (és egyéb szőrszálakat is). 

Ha azonban hormonális állapot vagy egyensúlyhiány lép fel, befolyásolja, hogy egy nő testén mennyi szőr jelenik meg, valamint annak durvaságát és növekedési gyakoriságát. Ha sokszor próbálkoztál az IPL szőrtelenítéssel, követted az utasításokat A-tól Z-ig, és ideális bőrtónussal/szőrszínnel rendelkezel, akkor valószínű, hogy hormonális egyensúlyhiányod van. Ha ez a helyzet, javasoljuk, hogy konzultálj orvosoddal.

 

Nem megfelelően időzítetted a kezeléseket


Ez egyszerű, de az IPL szőrtelenítés hatékonysága sokszor a gyakoriságon és a konzisztencián múlik. Ha vakarod a fejed azon tűnődve, hogy „Miért nem működött nekem az IPL szőrtelenítés?”, akkor érdemes rászánni egy percet, hogy kiderítsd, mi lehet az oka

Feltétlenül borotválkozz (ne gyantázz, lásd a következő pontot), és az is nagyon fontos, hogy tartsd be a szőrtelenítési ütemtervet. Azt javasoljuk, hogy hetente végezz el egy teljes testkezelést, így az eredmények már a 3. hétre láthatóak lesznek, a 12. héttől pedig már csak itt-ott lesz szükséged egy-egy kezelésre. Igen, türelemre van szükség, de a következetességre is – ragaszkodj hozzá, és közelebb kerülsz a gyönyörű, selymesen sima bőrhöz.

 

A kezelések előtt gyantáztál

Akár hiszed, akár nem, ez az egyik leggyakoribb ok, amiért az IPL szőrtelenítés nem sikeres az emberek számára. Igen, minden egyes IPL szőrtelenítés előtt el kell távolítanod a szőrt, de nem gyantázhatod! Ha a kezelés előtt gyantázol, annak semmi értelme. Nem fog menni. És soha nem fog, ha folytatod a gyantázást. 

Miért? Mivel az IPL-nek azonosítania kell a pigmentet, hogy megtalálja és megcélozza a szőrtüszőt, hogy elősegítse a célzott szőrtelenítést. A gyantázás eltávolítja a teljes szőrszálat és a tüszőt, így az IPL készülék nem talál pigmentet, ami viszont haszontalanná teszi a kezelést.

 

Hajszíned és/vagy bőrtónusod nem kezelhető 

Nagyon fontos, hogy ellenőrizd, hogy szőrszíned és természetes bőrtónusod megfelel-e az IPL szőrtelenítési eljárásnak. Sajnos nem mindenkinél fog működni, és ugyanez vonatkozik a lézeres szőrtelenítésre is a klinikán.