4 hiba,

amit soha ne kövess el

IPL SZŐRTELENÍTÉS ELŐTT!

Egyszer olvastam egy sztorit egy lányról, aki úgy érezte, hogy az IPL aljas tréfát űz vele. A helyzet az, hogy a tréfát valójában ő okozta saját magának. Miért? Mert nem követte a kezelés utasításait. Ha nem a szabályok szerint játszol, akkor ne számíts arra, hogy nyersz. Ez erre a témára is vonatkozik. Íme 4 tipp, hogyan kerülheted el ugyanazokat a hibákat, hogy a végeredmény selymesen sima bőr legyen.


 

1. Maradj távol a közvetlen napfénytől!


Ennyi. Ennyire egyszerű. A napozás vagy szoláriumozás minden IPL kezelés előtt és után veszélyes! Ideális esetben minden kezelést követő két hétben kerülnöd kell a közvetlen napfényt. Ez azt jelenti, hogy ha leégtél vagy éppen lebarnultál, ezeket a pigmenteket nem jó IPL-lel kezelni. Érzékenységet, hiperpigmentációt és legrosszabb esetben enyhe égési sérülést okozhat!


Ne aggódj, a jó hír, hogy továbbra is napozhatsz és közben láthatod az IPL eredményeit is. Csak gondoskodj róla, hogy SPF 50+-os fényvédőt használj, és ha lehetséges, takard el az éppen kezelt felületet. Emellett ez az otthoni eszköz, mint például az IPL Silk szőrtelenítő, nem olyan fájdalmas és intenzív, mint a klinikai lézeres szőrtelenítő technológia - ez azt jelenti, hogy a fény nem olyan erős, tehát hagy némi teret, ha napbarnított bőrt szeretnél.


Végül egy másik jó tipp, hogy bizonyos területeken télen kezdd el a szőrtelenítést. Például, ha télen megcsinálod a lábadat, amikor nincs kitéve a közvetlen napsütésnek, vagy a hónalj, amit egyébként sem ér sok napfény.

 


2. Távolítsd el az önbarnítót és a sminket


Furcsa módon ezt a hibát senki nem emeli ki eléggé. Nem számíthatsz eredményekre, ha önbarnító vagy smink fedi a bőröd. Ez alapvetően egy blokkoló tényező, ami megakadályozza, hogy az IPL megfelelően végezze a munkáját.


 

3. Ne használj dezodort 


Talán ez az egyik legkönnyebben elkövethető hiba. Zuhanyzás után szokás egyből a deo után nyúlni, de ez sem tesz túl jót. A smink viselése vagy az önbarnító hatásához hasonlóan kellemetlen vagy enyhén fájdalmas érzést tapasztalhatsz. Ez azért történik, mert az IPL fénye nem közvetlenül a bőrrel, hanem a rajta lévő dezodorral érintkezik. Fontos, hogy ezt hiba lehetőséget elkerüld, hogy a kezelés megfelelően működjön, különben nem azt az eredményt fogod viszontlátni a tükörben, amit szeretnél.

 


4. Borotválkozz alaposan


Mielőtt elkezdenéd a kezelést, távolítsd el a szőrt. Előtte legalább 1 hónappal ne gyantázz vagy epillálj. Kizárólag borotva. Ez az első lépés. A második lépés pedig az alapos borotválkozás. Ügyelj arra, hogy jó éles borotvát használj, biztonságosan, de mindenképpen alaposan! 


Ha ezt megtetted, javasoljuk, hogy közvetlen utána kezdd el a kezelést. Miért? Nos, a bőröd olyan sima ilyenkor, amennyire csak lehet, ami azt jelenti, hogy a készülék így a leghatékonyabb. Bármilyen visszanövés vagy akár egy kis borosta megakadályozza a kívánt eredményt.